Plaatsbeschrijvingen

Een plaatsbeschrijving is een tegensprekelijk opgemaakte schriftelijke vaststelling van de staat van een onroerend goed op een bepaald tijdstip, meestal voor de aanvang van (ver)bouwwerkzaamheden of een huurovereenkomst. De plaatsbeschrijving bevat een gedetailleerde opsomming, eventueel vergezeld van foto’s, van de zichtbare elementen, diens staat, eventueel gecontroleerde technieken en vooral de reeds aanwezige schade (barsten, gebruiks- en vochtschade) aan het onroerend goed.

Een  plaatsbeschrijving wordt opgesteld om te voorkomen dat over de bestaande toestand van vermeld eigendom betwistingen zou ontstaan tussen de verschillende  partijen.

Adekwaat Advies kan als beëdigd landmeter-expert (LAN 11 1463) plaatsbeschrijvingen opmaken in opdracht van particulieren, bedrijven, aannemers, rechtsbijstandverzekeraars, vastgoedmakelaars, patrimoniumvennootschappen. Tevens kunnen wij op het einde van de werken of bij huuruittrede een plaatsvergelijking opmaken en indien gevraagd als schade-expert de vastgestelde schade begroten.

Interesse of vragen, aarzel niet ons te contacteren voor meer uitleg of onze prijzen.